Wat ga je doen?

restaurants

OFFINGAWIER EN SNEEK

SIMPEL EN LOOPAFSTAND- Een eenvoudige hap in het restaurant van RCN of in It Foarûnder op het Starteiland.

OK - De Walrus in Sneek

IETS BETER - De Koperen Kees in Sneek

WAT SJIEKER - De Kastanje in Sneek

INDONESISCH - Klein Java in Sneek . Ze brengen ook aan huis! Top en thuisbezorgd veel value for money.

FRANS - Le Petit Bistro , klein, gezellig, wat duurder maar erg goed

LOUNGEN -Lokaal 55 in Sneek. Superlocatie on in de Zomer lekker te loungen. Ook kook/taart workshops. Steiger voor de boot.

GOINGARYP

DE PICKNICKERS . Biologisch restaurant. Trendy tent, lekker eten. Tussen Terherne en Goingarijp, met steiger voor de boot, vlak voor de brug naar rechts.

DE KLOKKENSTOEL in Goingarijp. Voldoende aanlegplaatsen voor de boot. Leuke plek, veel te doen en te bekijken. Onze voorkeur.

BROEK

RUFUS AAN HET WATER , eenvoudig maar wel lekker en met voldoende aanlegplaatsen

LANGWEER

NOFLIK (betekent zoiets als gezellig). Prima eten, groot terras.

HET JAGERTJE , 3 gangen € 35,00.

BRASSERIE ANDERS , 3 gangen £ 27,50. wij komen er zelf graag, prima plek, gezellig en goede bediening.

WOUDSEND

DE WATERSPORT aan het water bij de brug

OMKE JAN . Aan het water, naast de molen, superleuk, grote boerderij, open keuken, niet duur wel lekker en ook hier komen wij zelf graag.

Cultuur, steden

FRANEKER - Superleuk is het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium, Eise Eisingastraat 3, 8801 KE Franeker. Leerzaam, en erg interessant Uitleg in veel talen. Onze voorkeur.

SNEEK - Fries Scheepvaart museum (Kleinzand 16, 8601 BH Sneek).

Weduwe Joustra - Grutsk op 153 jaar Weduwe Joustra! Kom een keer kijken, in één van de oudste panden (anno 1484) van Sneek, waar al 153 jaar Weduwe Joustra Beerenburg wordt gemaakt. Geniet niet alleen van de sfeer, maar uiteraard ook van de Beerenburg, die écht lekkerder smaakt als je zelf in Sneek bent geweest.  Proeven mag.

HINDELOPEN - Leuk stadje om doorheen te lopen, veel te doen, erg origineel nog. Schaatsmuseum (ook Elfsteden tocht museum) in het centrum. Leuke restaurantjes aan de haven, uitzicht over IJsselmeer.

IJLST - De tijd heeft hier een beetje stilgestaan. Zeker heengaan, met de boot, fiets of auto. Erg dichtbij, hartstikke leuk!

WORKUM - Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meester-schilder Jopie Huisman. Liefde voor de natuur, mededogen. De menselijke maat is de rode draad vormt in zijn veelzijdige oeuvre. Jopie voert u mee in zijn wereld en maakt u deelgenoot van zijn passies. Noard 6, 8711 AH Workum

BOLSWARD - It Gysbert Japicxhûs, Wipstraat 6, 8701 HZ Bolsward. Gewijd aan de belangrijke Friese schrijver Gysbert Japicx, die van 1603 tot 1666 in Bolsward leefde.

Oudheidkamer Bolsward, Jongemastraat 2, 8701 JD Bolsward, Nederland. Gevestigd in het stadhuis van rond 1615. Het museum is gewijd aan de geschiedenis van Bolsward. Het museum vertelt over de historie van het leven en werken in Bolsward.

HARLINGEN - In de Friese zeehaven Harlingen reconstrueert men het expeditieschip van Willem Barentsz volgens authentieke bouwwijze. De Willem Barentszwerf en ook het bezoekerscentrum zijn open van 1-5 uur in de middag. De Barentszwerf, Nieuwe Willemskade (geen huisnummer), 8862 RZ Harlingen

Het Hannema huis, Voorstraat 56, 8861 BM Harlingen. Presentaties over de Harlinger geschiedenis en kunst, tijdelijke tentoonstellingen rond historische thema's en hedendaagse beeldende kunst. Zie hoe men in 1760 jenever maakte in de stokerij of laat u in de kunsthandel uit 1800 adviseren over de aankoop van een 17e-eeuws schilderij.

De Harlinger Aardewerk en Tegelfabriek is een authentiek familiebedrijf en vandaag de dag het laatste bedrijf in Nederland dat op originele wijze aardewerk en tegels vervaardigt. In Harlingen wordt al sinds 1598 in de tinglazuurtechniek aardewerk en tegels gemaakt. Voorstraat 84, 8861 BP Harlingen.


diversen en

sPORTIVITEITEN

Zoek eens op de volgende suggesties:

Leeuwarden-Fryslân, culturele hoofdstad 2018

Waterskieen in Sneek

Kameleondorp Terherne, een avontuur voor de kids

Uitgaan en activiteiten in Sneek

Naar de film in Sneek

Bij de weduwe Joustra op de borrel

Sneekweek

Met de solex in Friesland

Tropische waterpret

Thialf

Schaatsroutes Friesland

Fietsroutes Friesland

Marrekrite recreatieschap

Golfbanen Friesland

Beleef Friesland

Dagje uit in Friesland

Dagje uit in Friesland